Splošni pogoji

Preverite vse razpoložljive nastanitve in rezervirajte popoln termin za vas.

Rezervacije

Namestitev lahko rezervirate na različne načine:
 • 1.preko elektronske pošte na naslov: hija.idila@gmail.com
 • 2.preko spletnega obrazca na internetni strani www.glampingbloke.si
 • 3.po telefonu na +386 31 651 6834.
 • 4.Preko drugih spletnih strani, s katerimi kamp sodeluje. V tem primeru se gost strinja s splošnimi pogoji spletne strani, preko katere je bila narejena rezervacija ter posledično tudi s splošnimi pogoji kampa
 • 5.osebno v recepciji glampinga

Rezervacije in plačila

Ponudba namestitev temelji na trenutni razpoložljivosti. Izvršitev rezervacije je dokončna, ko gost potrdi prejeto ponudbo s pisno potrditvijo sprejetja ponudbe in plačilom akontacije v vrednosti najmanj 30% celotnega zneska rezervacije na račun Glamping Bloke (podatki podjetja: Hija d.o.o., Andrejčje 2, 1385 Nova vas, Slovenija, Matična številka: SI93210132, IBAN: SI56 6100 0001 3914 124, SWIFT / BIC: HDELSI22, Banka: DELAVSKA HRANILNICA).

Po prejemu plačila, kamp posreduje gostu potrditev rezervacije, ki mu zagotavlja namestitev v kampu. To pomeni, da se gost strinja s Splošnimi pogoji. Akontacija se odšteje od celotnega zneska računa, ki mora biti plačan ob prihodu gosta. Sprejemamo naslednje plačilne možnosti: MasterCard/Eurocard, Maestro, gotovina in nakazila spletnih bank.

Prosimo upoštevajte, da posredovana ponudba namestitve še ne pomeni, da je bila namestitev rezervirana.

Odpovedi in spremembe

Vsako spremembo, odpoved in zahtevo za povračilo plačila nastanitve je potrebno pisno posredovati preko elektronske pošte hija.idila@gmail.com. Odpoved začne veljati z dnem prejema elektronske pošte s strani kampa. Stroški odpovedi so odvisni od tega, kdaj kamp prejme pisno obvestilo gostov o odpovedi. Za hišice in parcele veljajo naslednji pogoji odpovedi


 • do 30 dni pred prihodom – gost plača 20 EUR za administracijske stroške
 • 29 dni do 15 dni pred prihodom – gost plača 30% cene rezervacije
 • 14 dni do 8 dni pred prihodom – gost plača 40% cene rezervacije
 • 7 dni do 3 dni pred prihodom – gost plača 50% cene rezervacije
 • 2 dni do 1 dan pred prihodom – gost plača 80% cene rezervacije
 • Odpoved na dan prihoda – gost plača 100% cene rezervacije

V primeru predčasnega odhoda se preostali dnevi nastanitve plačajo v celoti.

Cena in vključenost

Cene se nanašajo na enoto na noč. V ceno so vključeni: nočitev, posteljnina, končno čiščenje, brezplačen WI-FI, parkiranje, souporaba letne kuhinje in sanitarij, prostora za skupno druženje, uporabo kurišča in žara, uporaba otroškega igrišča. Z doplačilom lahko pri nas tudi operete nujna oblačila.

Največje število gostov, ki lahko bivajo v hišicah, je 2-4, odvisno od vrste hišice. Družinam priporočamo najem Krpanove sobe, kjer lahko biva do 5 oseb ali studia (5 oseb) z zasebno kuhinjo in kopalnico. Dobrodošli so tudi gostje s hišnimi ljubljenčki, ki jih je treba predhodno najaviti. Končni strošek čiščenja hišic je vključen v skupni znesek računa.

Parcele

Cene so na parcelo na osebo na noč in vključujejo brezplačen dostop do brezžičnega interneta, souporabo sanitarij in letne kuhinje, ki je popolnoma opremljena (posoda in pribor za kuhanje/pečenje, hladilnik, 2 indukcijski plošči, otroški stolček za hranjenje). V kampu je sanitarni objekt z wc-ji, tuši, prostorom za pomivanje posode, pralnica, prostor za druženje, zajtrkovalnica, otroško igrišče z A-testiranimi lesenimi igrali.

Gostje lahko izbirajo med različnimi vrstami namestitvenih enot, glede na zasedenost le teh. Izbira konkretne parcele je v pristojnosti kampa, vsekakor pa se želje gostov upoštevajo. Največje število gostov na enoti je 5 (vključno z otroki). Kamp ima pravico, da kadar koli posreduje in preusmeri goste na drugo parcelo/enoto.

Gostje so dolžni poskrbeti, da hranijo svoje imetje znotraj meja parcele. Po odhodu iz kampa je potrebno parcelo vrniti v prvotno stanje. Prav tako je na parceli prepovedano umivati avtodome, avtomobile ali prikolice.

Prihod in prijava

Prijava za hišice je od 13h-17h ure. Rezervirana namestitev se hrani do 20. ure na dan prihoda. V primeru poznega prihoda, mora gost o tem vnaprej obvestiti recepcijo, najpozneje do 17h na dan prihoda. Če je ne obvesti pravočasno, kamp ni dolžan obdržati rezervirane hišice/parcele, poleg tega se lahko gostu zaračuna stroške neprihoda.

Gostje morajo ob prijavi predložiti veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in pisno potrditev rezervacije. Po prijavi gost prejme registracijski obrazec, ki ga je na zahtevo kampa dolžan kadarkoli predložiti. Dnevni obiskovalci gostov so dovoljeni od 8. do 20. ure in se morajo prijaviti na recepciji, kjer bodo prejeli poseben registracijski obrazec. Neregistriranim gostom se zaračuna doplačilo.

Odhod in odjava

Čas odhoda iz enot je do 10h, šotorišče pa je potrebno zapustiti do 12h. V primeru zamude s strani gosta, se mu lahko zaračuna dodatni dan. Če gost želi podaljšati čas bivanja ali spremeniti čas odhoda (zgodnji ali pozni odhod), mora predhodno na recepciji preveriti razpoložljivost. Pri tem se lahko zaračunajo dodatni stroški.

Minimalno število dni bivanja

Minimalno število bivanja je 1 noč, razen če s strani kampa ni drugače pisno potrjeno oziroma gre za posebne akcije.

Turistična taksa

Turistična taksa občine Bloke se zaračunava vsem obiskovalcem po rednem ceniku.

Internet/ wifi

Brezplačna brezžična internetna povezava je na voljo po celotnem kampu.

Hišnji ljubljenčki

Hišni ljubljenčki so dovoljeni. Psi morajo biti na povodcu. Njihovi lastniki so dolžni za svojimi kužki počistiti in poskrbeti, da ne bodo motili miru v kampu.

Kajenje

V vseh naših nastanitvah in v notranjih javnih prostorih ni dovoljeno kaditi. Ker pa je celoten kamp lesen in s tem izpostavljen požaru, je v primeru kajenja na zunanjih površinah nujna previdnost pri ugašanju cigaret ali cigar.

Parkiranje

Gostom je na voljo brezplačno parkirišče. Kamp ne prevzema odgovornosti za varnost vozil, kakršno koli škodo na vozilih ali predmetih, shranjenih v vozilih.

Poškodbe

Kamp si pridržuje pravico in je pooblaščen s podpisom gosta na obrazcu za prijavo za zaračunavanje škode, nastale v kampu med njegovim bivanjem ali za vse predmete, ki manjkajo, ko gost zapusti kamp.

Odprti ogenj

Kurjenje odprtega ognja v kampu je dovoljeno na posebej označenem delu, kjer je že urejeno odprto ognjišče.

Dragocenosti

Kamp ne sprejema odgovornosti za varovanje dragocenosti gosta.

Voda

Voda v glampu je pitna.

Klimatska naprava / gretje

Hišice so opremljene z električnimi prenosnimi grelnimi enotami. Regulacija termostata omogoča prilagajanje temperature. Zaradi trajnostnih načel varčevanja z energijo in zmanjševanja možnosti požara vljudno prosimo, da izklopite vse električne naprave, ko zapustite enoto.

Odpiralni čas

 • Glamp je odprt od marca do decembra.

 • Recepcija je odprta od 8h do 17h.

 • Tišina v glampu je od 22h do 7h. Uporaba motornih vozil v tem času ni dovoljena.

 • * Pridržujemo si spremembo urnika zaradi vremenskih razmer.

Prevozi

Prevozi iz/na sosednja letališča so možni in se je zanje možno dogovoriti na recepciji (za doplačilo). Za trajnostno mobilnost svojim gostom nudimo najem.

Zavarovaje

Gost je sam odgovoren, da si priskrbi zavarovanje potovanja, vključno z odpovedjo potovanja, kritjem zdravstvenega ter nezgodnega zavarovanja.

Izpolnjevanje lokalnih predpisov

Gostje so odgovorni za poznavanje, spoštovanje ter upoštevanje zakonov in predpisov destinacije. Osebje glampa ni dolžno obvestiti ali opozoriti gostov o zakonih destinacije in/ali njenih predpisih.

Varnost podatkov

Skladno z zakonom upoštevamo Splošna uredba o varstvu podatkov oz. GDPR.

 

Bloke, 1.7.2020