Aktivnosti

Bloška planota in bližnja okolica ponuja ogromno zanimivih aktivnosti. Nova pustolovščina čaka na vas!

Naše aktivnosti

Bloška planota z okolico je dežela neokrnjenih gozdov, pisanih travnikov in ponuja obilo možnosti za aktiven ali pasiven dan. Lahko ga preživite s knjigo v roki v viseči mreži v senci borovcev, se odpeljete na izlet ali se nam pridružite v eni izmed mnogih aktivnostih, ki jih ponujamo.

Bloška planota ponuja veliko urejenih poti za kolesarje, prečudovita narava pa ustvari posebno izkušnjo za vsakega kolearja. Raziščite Bloško planoto kar na kolesu! Za vse goste glampinga izposojamo tudi kolesa, za katera lahko povprašate pri recepciji.

Povzpnite se na okoliške vrhove ali pa se odpravite na tradicionalno krpanovo pot! Dolžina poti je 19 km, s povirjem Iške pa 23 km. Navadno se jo prehodi v štirih do sedmih urah in ni zahtevna. Na poti si boste lahko ogledali znamenitosti naravne in kulturne dediščine Bloške planote. Zelo zanimiva izkušnja.

Doživite vznemirjenje opazovanja medveda v neokrnjenih naravnih gozdovih Slovenije. Sledite strokovnjaku za divje živali globoko v gozd, kjer boste skozi široka okna varnega lesenega razgledišča srečali slovenskega avtohtonega rjavega medveda – kot nalašč za snemanje čudovitih fotografij! Potrebna predhodna rezervacija strokovnjaka.

Novost za ljubitelje piknikov - najem PIKNIK KOŠARE. Okolica ob jezeru ponuja nešteto skritih kotičkov, kjer se lahko posvetite svoji družbi, za hrano pa poskrbimo mi. Vsaka košara poleg hrane in pijače, vsebuje tudi dekico, pribor, krožnike in kozarce, skodelice in pladnje. Odlična izbira za pare, kot za družino!

Raziščite Notranjski park, mistično deželo Cerkniškega jezera. Presenečeni boste nad planinskimi vrhovi z dih jemajočimi razgledi, poglobite se v skrivnostni podzemni svet, sprehodite se čez naravne mostove, kolesarite ob presihajočem jezeru ter občudujte kristalno čiste potočke in čarobne gozdove.

Križna jama je svetovno znana vodna kraška jama, katere posebnosti so številna podzemna jezera s sigastimi pregradami, izjemno najdišče kosti jamskih medvedov in naravna ohranjenost. Na voljo voden ogled ob predhodni najavi.

Ponujamo več taborniških točk, na katerih lahko tudi varno zakurite ogenj in spečete vaše dobrote kar v naravi - na starodavni način.

Bloška planota je svetovno znana zibelka smučanja. Prve lesene smuči prihajajo ravno iz Blok! V zimskem času, ko zapade sneg bloška planota ponuja ogromno urejenih prog za tek na smučeh. Sposodite si lahko tudi smučke za tek.

Ob rezervaciji nastanitve "Soba pod zvezdami" imate v nastanitvi vključen tudi zasebni jacuzzi in savno. Tako se lahko razvajate in regenerirate svoje telo v čistem miru.

V poletnih dneh je zelo prilubljeno tudi kopanje v Bloškem jezeru, ki se nahaja tik ob Glampingu. Prijetna, osvežujoča izkušnja za vse, ki nas obiščete v bolj toplih dneh.

Ob predhodni najavi vam lahko zagotovimo tudi različna vina.

V okoliški vasi oddaljeni le 4 minute (Nova vas), se lahko ob predhodni najavi poiskusite tudi v jahanju konjev. Konji so dresirani, jahate pa lahko v maneži ali po dogovoru tudi v naravi.

Ponujamo tudi druge sezonske aktivnosti. Če imate željo za določeno aktivnost, ki ni navedena, bi radi rezvirali določeno aktivnost ali pa imate vprašanja nam pišite na info@glampingbloke.si

Pošljite Nam Sporočilo

Če imate posebna vprašanja, povpraševanje, zanimanje za zaključene družbe, team buldinge ali druge stvari nam pošljite sporočilo preko spodnjega obrazca.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.    Rezervirajte svoj termin!

    Doživite neverjetno, pristno izkušnjo sami, v paru ali pa kar s celo družino. V Glampingu ob Bloškem jezeru, ki je naraven, miren, pristen in domač.